Национална награда за ДОП 2020.

Национална награда за друштвено одговорно пословање - Ђорђе Вајферт за 2020.
Велика сала Привредне коморе Србије

25. мај 2021.
12:00 – 14:00 часова

Привредна комора Србије организује свечаност доделе Националне награде за друштвено одговорно пословање – Ђорђе Вајферт“ за 2020. годину компанијама које имају најуспешније примере примене принципа и пракси друштвене одговорности у Србији.

Уводна обраћања ће имати чланови жирија из:

  • Привредне коморе Србије
  • Министарства привреде
  • Министарства за заштиту животне средине и
  • Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Чланови стручног жирија су на основу извештаја из верификационих посета компанијама које су се пласирале у други круг такмичења (укупно 24 компанија) и сопствене процене ДОП пројеката и утиска о кандидатима, гласали о избору по 5 привредних друштава у три категорије – велика привредна друштва, средња привредна друштва и микро/мала привредна друштва. Петнаест компанија су уједно добитници Награде за ДОП Ђорђе Вајферт за 2020.г.

На свечаности ће бити уручена и шест  признања привредним друштвима која су током верификационе посете показала посебну бригу о одређеном анспекту друштвено одговорног пословања.

Националну Награду за друштвено одговорно пословање Привредна комора Србије додељује традиционално од 2007. године. У осмом циклусу укупно је пристигла 31 пријава на конкурс који је био отворен за сва привредна друштва од 9. новембра до 25. децембра 2020.г.